Pensionat Längs Västkusten

Att hitta rätt Pensionat kan vara lättare sagt än gjort. Därför väljer vi på Pensionat.nu att ge lite tips i djungeln. Det är blandningar mellan diverse olika prisnivåer, några lite högre upp i segmentet blandat med några i det lägre segmentet för att kunna hitta en bra mix. Västkusten är ett perfekt område att spendera semestern på. Fantastiskt läge där man finner närhet till det mesta och solen tittar gärna fram just här. Har blivit något av ett semesterparadis. Därför väljer vi att fokusera på härliga pensionat längs västkusten i diverse olika prisnivåer. Här levererar vi några handfasta tips på pensionat längs västkusten.

 

1. Prästgårdens Pensionat

Ett pensionat med tradition i huset. Ligger i  Mollösund som befinner sig längst ut på ängst ut på sydvästra spetsen av Orust. Ligger i naturen men utan att ligga för långt ifrån butiker och delikatessaffärer. Varje enskilt rum har en unik design och inget rum är det andra likt. En härligt stor trädgård som inbjuder till själslig ro och ett perfekt tillfälle att plocka fram penseln och måla.De flesta rummen har egen toalett och dusch. Priserna är något högre och startar på 795:- för ett dubbelrum av mindre modell.

2. Pensionat Bryggan

Att göra en lista över pensionat vid västkusten utan något pensionat från smögen vore något av en skam. Därför hittar vi Pensionat Bryggan på denna lista. Pensionatet renoverades för knappt ett år sen och håller idag en väldigt hög standard. Rummen har fått sig ett rejält lyft likaså toaletter. Toaletten på nedervåningen byggdes 2013 och WC på övervåningen renoverades 2013. Har ett par olika varianter på rummen. Ett dubbelrum med 2 enkelsängar och ett härligt snedtak för att förgylla boendet. Har även större rum som familjerummet med 4 bäddar och en fantastisk havsutsikt. Läget på detta pensionat är fantastiskt där man kan parkera båten precis utanför reception. Detta pensionat är något utöver det vanliga.Ligger i ett något högre prissegment. Ett enklare rum kostar runt 1500:-.

En smickrande bild på pensionat bryggan på västkusten
En smickrande bild på pensionat bryggan som ligger på västkusten.

 

3. Lilla Pensionatet

Lilla Pensionatet i Munkedal är ett naturskönt pensionat beläget i Bohuslän som tillhör västkusten. Ett klassiskt pensionat med delat kök och gemensam matsal. Tv och handfat finns på alla enskilda rum. Ett något enklare boende. Största fördelen med Lilla Pensionatet är naturen och vad den har att erbjuda. Är man fiske intresserad och på jakt efter lax är detta pensionatet för dig. Örekilsälven  finns inom behagligt avstånd. I denna älv bjuds det på laxfiske av högsta klass. Snitt laxen ligger på 4,5 kilo vilket innebär en rejäl fight. Man får inte glömma bort de fantastiska vandringsleder som även de ligger inom behagligt avstånd. Alltifrån mindre leder genom västkusten till de längre som är uppemot 70km. Har man inte krafterna kan man nöja sig med en mindre sträcka på 2,5km. Lederna sträcker sig till alla möjligt platser på västkusten. Bohusleden är 70km lång och erbjuder en fantastisk vildmark. Finns gott om stopp med vindskydd och stugor längs denna led.

 

4. Fjällbacka Pensionat och Vandrarhem

Ytterliggare ett gemytligt pensionat som tillhör västkusten i det lägre prissegmentet. Fjällbacka pensionat erbjuder närhet till det mesta som önskas. Rummen innehar WC och egen dusch. Ett gemensamt kök finns för att tillaga egen mat. Frukost serveras inte utan där finns möjligheten att utnyttja köket för att tillaga sin egen frukost. Pensionatet är belägget i de centrala delarna av Fjällbacka i västkustens kärna. Man finner ett fantastiskt utbud av restauranger, båtar,livsmedelsaffärer inom 200 meter bort. Badplats finner man endast 700 meter bort från detta pensionat. Enklare rum erbjuds. Rummen är från dubbelrum till 4 bäddars rum. Priset är humant och man får ett enkelrum för 500:- kr natten.

 

5. Slussens Pensionat

Orust leverar ytterliggare ett fantastiskt pensionat på västkusten. Denna gången är det Slussens Pensionat som får ett bra omdöme. Är ett speciellt pensionat som har varit med i många år och en stark tradition. Har som en av sina specialitéer att leverera mat från närområdet och med ett ekologiskt tänk. Erbjuder livemusik av högsta klass fredagar och lördagar mellan maj och juni. Fantastiskt livemusik blandat med ekologiska och kravmärkta maträtter innebär ett fantastiskt koncept som erbjuder sina gäster det där lilla extra som alla strävar efter. Har väldigt bra konferens möjligheter och pensionatet kan erbjuda teambuilding, personalvård, lek och upplevelser. Har ett väldigt brett utbud med divers paketmöjligheter. En hel del cykelpaket blandat med fiskepaket och varför inte slå till på ett kajakpaket. En weekend startar på 2250kr för 3 nätter. I detta ingår frukost och inträde till en musikkväll.

 

Avslutningsord om Pensionat på Västkusten

Detta är endast ett axplock av alla pensionat som man finner längs västkusten. En bra kompott av alternativ. Alla pensionat som nu är listade har sina egna unika egenskaper som gör att de passar in på denna lista. Att hitta ett bra pensionat längs västkusten grundar sig mycket i sina egna förväntningar. Det är inget hotell utan betydligt mer avspänt i de allra flesta fallen. Så de bästa tipsen som finns att ge är att testa sig fram.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.