Mycket centralt, precis vid Stortorget, ligger Best Western Vetlanda Stadshotell. Med stadskärnan så nära inpå går det alltid att hitta en passande restaurang i närheten på kvällen. Självklart går det även att äta på hotellets restaurang som har klassisk svensk meny. På helgerna är även puben och nattklubben öppen.

Men detta är inte bara ett hotell för de som vill nå stadskärnan snabbt. Hit söker sig även många som vill njuta av den natur som finns i och omkring Vetlanda. Inom bara några minuters avstånd finns möjlighet till slalom, golf och simning.  

En mer udda aktivitet som hotellet erbjuder är Skyttesimulator. Här kan man testa sina förmågor i sikte och vapenhantering då man skjuter mot en film där det visas upp allt från dovhjort och älg till ballonger och lerduvor. Ett mycket roligt att sätt att avsluta en Kick-off, en konferens eller bara något kul att testa på under semestern.  Simulatorn bör däremot bokas i förväg.

Lyx, Golf eller Bröllop?

Best Western brukar ofta ha speciella paketlösningar och så är även fallet i Vetlanda. För den som vill göra vistelsen extra lyxig, vill spela golf eller fira sin bröllopsnatt här finns flera olika paket. Här presenteras några av dessa:

Bröllopspaket de luxe – Ibland vill man ha lite extra. Ibland ännu mer av det extra… För de som vill göra bröllopsnatten extra ihågkommen finns paketet Bröllopspaket de luxe. Boende är i juniorsviten som bland annat har mycket lyxigt badrum och egen ångbastu.  Självklart finns det bubbel, frukt och choklad på bordet när de lyckliga två kommer till rummet på kvällen.  Frukosten kan ätas som buffé eller på rummet via roomservice.   

Golfspel med lyxigt avslut – Hotellet samarbetar med golfklubben Vetlanda GK och personal på hotellet kan därmed hjälpa hotellgästerna att boka en runda på denna klubbs bana. När man kommer tillbaka från banan till hotellet väntar en 3-rättersmiddag som påbörjas med en drink.  Natten avnjuts i Dubbelrum Superior.

Lyxpaket de luxe – Alla har behov av lyx någon gång i vardagen. Kanske kan Lyxpaket de luxe vara ett alternativ för att njuta av en härlig helg tillsammans. Man får då bo i juniorsviten som har egen ångbastu. På kvällen bjuds det på trerättersmiddag med välkomstdrink. På rummet väntar även en hemlig present.

Rum och boka

Det finns tre olika slags rum på hotellet vilka är enkelrum, dubbelrum samt svit. Enkelrummen finns i två varianter. Enkelrum Budget är något billigare eftersom de saknar fönster och inte är fullt lika stora som de andra enkelrummen. Enkelrum Standard har däremot härlig utsikt och är lite större.

Dubbelrum finns i tre varianter, standard, Business och Superior. Superior är det största och här finns även jacuzzi i vissa av rummen.

Sviten ligger på fjärde våningen och består av två rum samt badrum med ångbastu.

Utbud och aktuella priser kan ses på hotellvetlanda.se.